Btw-teruggaven voor onderwijsinstellingen:
bespaar al snel € 200.000 voor uw organisatie

Simplitax Solutions is gespecialiseerd in btw. Wij komen in de praktijk geregeld onderwijsinstellingen tegen die onvoldoende gebruik hebben gemaakt van de kansen die de btw-wetgeving biedt.

Heeft uw onderwijsinstelling in de jaren 2013 tot en met 2017 te maken gehad met nieuwbouw, verbouw of renovatie? En heeft u daar geen of nauwelijks btw over teruggevorderd? Dan bestaat de reële kans dat dit alsnog kan. Met name VO-instellingen kunnen hier aanspraak op maken. Zij zijn bij wet btw-plichtig voor een aantal nevenactiviteiten. Dit brengt kansen met zich mee; er ontstaat namelijk recht op btw-aftrek op investeringen. Dit pakt onder de streep zeer voordelig uit voor onderwijsinstellingen. Voorlichting van de Belastingdienst op dit punt ontbreekt veelal.

Ook voor toekomstige nieuwbouwprojecten zijn er legio mogelijkheden. En daarbij valt er ook nog vooraf te optimaliseren. Naast aanspraak op btw-voordelen op nieuwbouw, verbouw en renovatie kan er tevens aanspraak gemaakt worden op een jaarlijkse teruggaaf die ziet op de periodieke exploitatie van de gebouwen c.q. huisvesting. Denk hierbij aan kosten zoals onderhoud, energie en schoonmaak. Wij begrijpen goed dat sommige onderwijsinstellingen nog niets - of veel te weinig - van de btw-voordelen profiteren. Is dit nieuw? Nee, zeker niet! Dit speelt al jaren. Echter, weinig adviseurs hebben gedegen kennis van deze complexe materie die constant in beweging is.

De fiscaal juristen van Simplitax Solutions kunnen deze btw-teruggaven alsnog voor u realiseren. Wij brengen uitsluitend een resultaatafhankelijke fee in rekening. Heeft u interesse? Wij komen graag geheel vrijblijvend bij u langs.

Kom in contact Meer weten over Simplitax Solutions?

Bereikbaar

ma t/m vr 09.00-17.00


Telefoonnummer

050 21 12 781


Adres hoofdkantoor Assen

Zwedenlaan 18
9403 DE Assen
Route


Adres Rijen

Peelbaan 15
5121 DB Rijen
Route


E-mailadres

info@simplitax.nl

Bereikbaar

ma t/m vr 09.00-17.00


Telefoonnummer

050 21 12 781


Adres hoofdkantoor Groningen

Vismarkt 56, unit 1
9711 KV Groningen
Route


Adres kantoor Rijen

Peelbaan 15
5121 DB Rijen
Route


E-mailadres

info@simplitax.nl